top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBestuur Breerdeerkes

Zoektocht vrijwilligers wordt urgenter


De Stichting Breerdeerkes beheert vanaf haar oprichting in Maart 2001 het dierenparkje in het Breerpark te Maasbracht. In de bijna 22 bestaansjaren hebben de vrijwilligers van de Stichting in goede samenwerking met de Gemeente Maasgouw, sponsoren en vele anderen een mooi verblijf voor voornamelijk Nederlandse diersoorten weten op te bouwen en in stand gehouden. De instandhouding en de dagdagelijkse verzorging van de dieren wordt voor de Stichting echter een steeds grotere opgave. Het bemensen van de weekdienst van maandag tot vrijdag krijgen we ternauwernood meer rond en levert voor de nog beschikbare vrijwilligers een veel te grote tijdsbelasting op om nog een langere periode vol te houden. Versterking van het weekteam is dus hard nodig.


Er zijn zeker nog 2 à 4 vrijwilligers nodig om het team normaal te kunnen laten functioneren. De werkzaamheden betreffen 1 ochtend van 3-4 uur in de week. Het gaat in principe om een vaste (nader vast te stellen) ochtend per week. Op deze manier is deze activiteit planbaar met andere activiteiten. We zouden ook al blij zijn als er mensen komen die maar 1 ochtend per 2 weken komen. De werkzaamheden kunnen ook in paren uitgevoerd worden, een stuk gezelliger.


Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.klikmaasgouw.nl (Vacature MAAS000138).


Het probleem is dat de verzorging van dieren niet onderbroken kan worden. Elke dag dienen zij gevoerd en verzorgd te worden. Vanaf november kan de Stichting 3 ochtenden niet meer ingevuld krijgen. Als we op kort termijn niet in staat zijn om het vrijwilligersteam aan te vullen, komt de bestaanszekerheid van het dierparkje in het geding en zal er voor de dieren een ander onderkomen gezocht moeten worden. We hopen echter dat het zover niet hoeft te komen.


Misschien dat u personen kent die werken met dieren leuk vinden en nog een ochtendje hiervoor over hebben.

114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page