top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBestuur Breerdeerkes

Nieuwe poelepetaten in het park


Het dierparkje is sinds kort 4 parelhoenders rijker. Parelhoenders, ook wel poelepetaten of stipkippen genoemd, zijn oorspronkelijk afkomstig uit Afrika, maar zijn inmiddels heel goed aan ons klimaat gewend en komen ruimschoots voor in dierparkjes en kinderboerderijen. Uitbroeden en opfok gaat net als bij kippen. De eieren zijn klein, hebben een punt en zijn grauwbruin. Parelhoenders leggen niet het gehele jaar door zoals kippen, dus voor de eieren hoef je ze niet te houden.

De geslachtsbepaling van parelhoenders is moeilijk. Deze is bij kuikens onmogelijk en zelfs bij volwassen dieren is het moeilijk. Bij de volwassen haan staan de lellen aan de kop meer uit dan bij de hen, maar het blijft erg moeilijk te zien.

Parelhoenders maken een enorme herrie als ze schrikken of onraad bespeuren. Ze kunnen erg goed vliegen, dus daar moet je ook rekening mee houden.

Het verenkleed ligt zeer glad tegen het lijf en het zijn naar verhouding sterke dieren, je hebt echt beide handen nodig om er eentje vast te houden! Met de snavel kunnen ze flink hakken als het nodig is.

96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page