Zoeken
  • Bestuur Breerdeerkes

Nandoe eieren in het dierparkje gespot


Vorige week vrijdag spotte Jordy, een jonge parkbezoeker, een nandoe-ei in de wei, dat nogal indruk op hem maakte. Vergeleken met een kippenei is een nandoe-ei wel even van een andere grootte orde.


Nandoe-vrouwtjes kunnen per jaar wel 20-30 eieren leggen. De twee vrouwtjes in ons dierenparkje doen het wat rustiger aan. Dit komt omdat er geen nandoe haan bij is. Een nandoe haan maakt eerst een nest klaar, waar de vrouwtjes hun eieren in leggen. Als een ei niet in het nest gelegd wordt rolt de haan het ei in het nest. Het mannetje ontfermt zich over de eieren en broedt ze uit. Stichting Breerdeerkes heeft bewust gekozen om geen nandoe-haan in de wei te zetten. In het broedseizoen kunnen hanen nogal beschermend optreden en lopen onze vrijwilligers het risico dat ze worden aangevallen of in de rug gelopen. Dit risico willen we niet lopen, daar zijn deze vogels te groot voor. We moeten het dus doen zonder haan, waardoor we af en toe verrast worden door een losliggend ei in de wei.

41 keer bekeken0 reacties
OVER ONS

Stichting Breerdeerkes werd op 23 Maart 2001 opgericht en heeft als doel het beheren en verzorgen van de dieren in het Breerpark te Maasbracht. De Stichting tracht dit doel te bereiken door het inzetten van vrijwilligers bij de verzorging van dieren, het dagelijkse onderhoud van de opstallen en het houden van toezicht op een veilige leefomgeving van de dieren.

ADRESGEGEVENS

Bezoekadres:

Ankerstraat 1

(Naast Basisschool 't Breerke")

6051 GG Maasbracht

 

Secretariaat:

Tergouwen 21

6051 JE Maasbracht (L)

Nederland

tel: +31 (0) 6-38125141

email: info@breerdeerkes.com

INSCHRIJVING NIEUWSBRIEF
  • Facebook Social Icon
  • Flickr Social Icon

© 2019 by Breerdeerkes. created with Wix.com