top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBestuur Breerdeerkes

Kerstgroet uit het Breerpark


Beste Volgers,

Vorig jaar dachten we nog, ook bij Stichting Breerdeerkes, dat tegen het einde van het jaar 2021 het leven wel weer normaal zou gaan verlopen. Helaas heeft de werkelijkheid van het coronavirus ons opnieuw achterhaald. Wat onderlinge communicatie en activiteiten betreft, is het voor de Stichting een mager jaar geweest. Zo hebben een deel van de vrijwilligersbijeenkomsten en de open dag met de geplande 20-jarige jubileumviering helaas geen doorgang kunnen vinden. Gelukkig heeft in november een feestelijke jubileumbijeenkomst met de vrijwilligers nog net kunnen plaats vinden.


Dit jaar werden in het dierparkje een aantal belangrijke klussen geklaard, zoals het aanbrengen van dakgoten, de vijverschoonmaak, de upgrade van de vijververharding, het verven van de grote opstallen, en diverse kleine verbeteringen en reparaties.


Bij de dieren ging het dit jaar niet altijd even voorspoedig. In de zomerperiode ging veel aandacht uit naar het bestrijden van ongedierte, zoals bloedluis en vogelmijt in de onderkomens van de dieren. We hebben afscheid moeten nemen van nandoe Sky en 2 lammetjes rond hun geboorte. Een van de kalkoenen werd aangetroffen met zuurverbrandingswonden.


Onze activiteiten zijn niet mogelijk zonder de inzet van onze vrijwilligers en ondersteuning van anderen. Het bestuur van Stichting Breerdeerkes bedankt dan ook graag de Gemeente Maasgouw, ondernemers en particulieren die het park in 2021 weer een goed hart hebben toegedragen in de vorm van voer, donaties, materiële giften of diensten. Deze ondersteuning is voor ons mede de ruggengraat van ons bestaan. Wij wensen hen, de inwoners van Maasgouw en overige belangstellenden, prettige feestdagen en een goed nieuwjaar toe. Volgend jaar staan onze vrijwilligers weer paraat om het parkje in goede staat te houden. Hopelijk kunnen we de voor 2022 geplande activiteiten tot uitvoering brengen, zoals NLDoetdag, de open dag met jubileumviering en de overige stichtingsactiviteiten.


Aan de vuurwerkliefhebbers in Maasbracht vragen we ook dit jaar hun medewerking om zich rond het dierparkje in te houden met het afsteken hiervan om de dieren niet onnodig vuurwerkstress te bezorgen.


Ziet u onregelmatigheden in het park, overdag of ‘s nachts, dan kunnen deze gemeld worden via het meldnummer van de Stichting 06 3812 5141 of bij de Politie 0900-8844.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page