Zoeken
  • Bestuur Breerdeerkes

Vijverinstallatie in gebruik genomen


De schoolvakanties zijn weer voorbij in de regio zuid, de jeugd moet weer aanpakken op school. De dieren in het Breerpark hebben de afgelopen weken ook de zomerperiode doorstaan met af en toe extreemhoge temperaturen. Gelukkig waren de vrijwilligers van de verzorging present om de weide te besproeien en hen dagelijks van water en voer te voorzien.

Er zijn in het dierparkje weer wat verbeteringen op handen. Zo is in week 33 een nieuwe vijverfilterinstallatie geplaatst om het vijverwater te reinigen. De installatie is al in werking. Het zal echter enige tijd vergen voor er voldoende bacteriën in het filter zitten om het water te reinigen. Weldra zullen de watervogels in een frisse vijver rond zwemmen.

In de loop van september worden er zonnepanelen geplaatst op het grote dierenverblijf, zodat straks de benodigde energie voor het reinigen van de vijver en het naar boven pompen van water energieneutraal zal verlopen.

Binnenkort zal ook het kleine dierenverblijf in het midden van het park afgebroken worden en plaats maken voor een nieuw hok met overkapping voor de herten en alpaca’s. Kortom Gemeente en Stichting hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten en hopen met deze projecten weer een goede impuls te geven aan het dierpakje.


12 keer bekeken0 reacties
OVER ONS

Stichting Breerdeerkes werd op 23 Maart 2001 opgericht en heeft als doel het beheren en verzorgen van de dieren in het Breerpark te Maasbracht. De Stichting tracht dit doel te bereiken door het inzetten van vrijwilligers bij de verzorging van dieren, het dagelijkse onderhoud van de opstallen en het houden van toezicht op een veilige leefomgeving van de dieren.

ADRESGEGEVENS

Bezoekadres:

Ankerstraat 1

(Naast Basisschool 't Breerke")

6051 GG Maasbracht

 

Secretariaat:

Tergouwen 21

6051 JE Maasbracht (L)

Nederland

tel: +31 (0) 6-38125141

email: info@breerdeerkes.com

INSCHRIJVING NIEUWSBRIEF
  • Facebook Social Icon
  • Flickr Social Icon

© 2019 by Breerdeerkes. created with Wix.com