top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBestuur Breerdeerkes

Vijverinstallatie in gebruik genomen


De schoolvakanties zijn weer voorbij in de regio zuid, de jeugd moet weer aanpakken op school. De dieren in het Breerpark hebben de afgelopen weken ook de zomerperiode doorstaan met af en toe extreemhoge temperaturen. Gelukkig waren de vrijwilligers van de verzorging present om de weide te besproeien en hen dagelijks van water en voer te voorzien.

Er zijn in het dierparkje weer wat verbeteringen op handen. Zo is in week 33 een nieuwe vijverfilterinstallatie geplaatst om het vijverwater te reinigen. De installatie is al in werking. Het zal echter enige tijd vergen voor er voldoende bacteriën in het filter zitten om het water te reinigen. Weldra zullen de watervogels in een frisse vijver rond zwemmen.

In de loop van september worden er zonnepanelen geplaatst op het grote dierenverblijf, zodat straks de benodigde energie voor het reinigen van de vijver en het naar boven pompen van water energieneutraal zal verlopen.

Binnenkort zal ook het kleine dierenverblijf in het midden van het park afgebroken worden en plaats maken voor een nieuw hok met overkapping voor de herten en alpaca’s. Kortom Gemeente en Stichting hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten en hopen met deze projecten weer een goede impuls te geven aan het dierpakje.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page